عباس پاپی زاده درگفتوگو باخبرنگار خبرگزاری خانه ملت در رابطه با حمایت سازمان حفاظت محیط زیست شرکتهای خصوصی و استارتآپها به منظورجمعآوری پسماندهای شهری گفت: زبالهها میتوانند منبع درآمد بسیار زیادی برای شهرداریها و شهروندان به همراه داشته باشند. این روش جمعآوری پسماند ضمن مدیریت درست زبالهها، فرصت اشتغالزایی و تولید ارزشافزوده را ایجاد میکند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: روشهای سنتی تفکیک و دفع زباله بسیار هزینهبر بوده و کارایی لازم را ندارد، امروزه باید با استفاده از روشهای جدید و تکنولوژیهای روز دنیا زبالهها در محل تفکیک کرد.
تفکیک و جمع آوری پسماندها نیازمند عزم جمعی
این نماینده مردم در مجلس دهم اظهار کرد: جمع آوری و مدیریت پسماند و تفکیک از مبدا و کاهش پسماند از مبداً نیاز به عزم جمعی دارد با استفاده از استارتآپهایی که برای تفکیک پسماندها برنامه دارند میتوانیم هزینه بازیافت زباله را کاهش دهیم، ذینفع کردن مردم در بحث تفکیک پسماندها جلوی افزایش آلودگی محیط زیست گرفته میشود.
پروسه تفکیک و بهره برداری از زبالهها کوتاه تر شود
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در حال حاضر دفع زباله شیرابههای سنگینی بر جای میگذارد که باعث آلودگی آبهای زیر زمینی میشود. از طرفی سوزاندن زبالهها نیز باعث آلودگی هوا اطراف شهرها میشود. آلودگیهای محیط زیست هزینه بسیار زیادی را بر دولت تحمیل میکند. هر چقدر بتوانیم پروسه تبدیل زباله کیفی و تولید انرژی را کوتاهتر کنیم هزینه و آلودگی کمتری خواهیم داشت.
یک تیر دونشان با حمایت از استارتآپهای جمعآوری و تفکیک زباله
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مدیریت پسماند شهری فرصت خوبی برای اشتغالزایی و افزایش تولید ناخالص داخلی است، خاطرنشان کرد: در واقع با حمایت از استارتآپهای جمعآوری و تفکیک زباله با یک تیر دونشان زدهایم و علاوه بر ایجاد اشتغال و وضعیت مدیریت پسماند نیز بهبود مییابد. همچنین میتوان با اجرای برخی از طرحها عملیات بازیافت در منازل صورت بگیرد و خانواده ها با فروش محصولات جانبی و جمع آوری زباله درآمدی نیز داشته باشند.